Νέοι Ρώσοι tour operators «δοκιμάζουν» την Ελλάδα


Νέοι Ρώσοι tour operators «δοκιμάζουν» την Ελλάδα 14.05.2009 15:30

Νέοι Ρώσοι tour operators «δοκιμάζουν» την Ελλάδα

Τρία νέα στοιχεία που εμπνέουν αισιοδοξία για τη σταθερότητα του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα είναι τα παρακάτω:

Πρώτον, στην αγορά διεισδύουν νέοι παίκτες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ρώσου tour operator TEZ Tours, ο οποίος πέρυσι διακίνησε 1 εκατομμύριο τουρίστες προς Τουρκία και 35.000 προς Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα. «Η Ελλάδα θα γίνει προορισμός των Ρώσων» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Τάκης Σταυριανάκος, εκπρόσωπος της TEZ Tours, προσθέτοντας: «Είμαστε αδικαιολόγητοι αφού το 1995 όταν ανοίγαμε την αγορά στην Αττάλεια στέλναμε 35.000 άτομα και στην Ελλάδα 55.000.

Σήμερα οι Τούρκοι δείχνουν αδιαμφισβήτητοι νικητές, όμως σας βεβαιώ ότι αυτό θα αλλάξει διότι η Ελλάδα έχει τρομακτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η ίδια η δραστηριοποίηση της TEZ Tours αποτελεί ένα σαφές δείγμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Δεύτερον, εκτός από την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, ένας νέος ελληνικός προορισμός μπαίνει στο «χαρτοφυλάκιο» των Ρώσων tour operators. Και αυτός είναι η Κως.

Τρίτον, οι Έλληνες επιχειρηματίες ανοίγουν νέες πόλεις-αγορές με στόχο την κάλυψη ορισμένων απωλειών. Μεταξύ αυτών είναι το Ροστόφ, το Νοβοσιμπίρσκ, το Εκατερίνενμπουργκ και το Μινσκ. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η περιοχή της Αγίας Πετρούπολης έχει ανοίξει ένα δίαυλο προς την Ελλάδα που περνάει μέσω Ελσίνκι.

SOURCE:  TRAVEL TIMES

Επιστροφή στη λίστα ειδήσεων >>>

FREE NEWSLETTERCopyright © 2001-2014 Russian.gr – σχεδόν τα πάντα για κάθε τι ρωσικό στα ελληνικά