Ραντεβού στα τυφλά στο Διαδίκτυο


Ραντεβού στα τυφλά στο Διαδίκτυο 11.03.2010 01:04

Ραντεβού στα τυφλά στο Διαδίκτυο

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για το διαδικτυακό chat, τις συνομιλίες στο Διαδίκτυο. Ξεχάστε επίσης το «αποστειρωμένο» Facebook, όπου λίγο- πολύ ξέρετε τι σας περιμένει. Ένα νέο ρωσικό site με την ονομασία Chatroulette υπόσχεται διαδικτυακές εμπειρίες ανάλογες με αυτές της ρώσικης ρουλέτας.

Με ένα κλικ στο Chatroulette.com συνδέεστε αμέσως, εντελώς τυχαία, με άλλους χρήστες που μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε μια κάμερα για να βλέπετε τον άγνωστο. Αν δεν σας αρέσει το πρόσωπό του, απλώς πατάτε το κουμπί «επόμενος» για να δείτε τον άλλον συνομιλητή σας. Σαν να κάνετε δηλαδή ζάπινγκ και να επιλέγετε όποιο κανάλι σάς αρέσει. Ή σαν να παίζετε ρουλέτα με ανθρώπους στο Διαδίκτυο.

Δημιουργός του Chatroulette είναι ο 17χρονος ρώσος μαθητής Αντρέι Τερνόφσκι, ο οποίος σε διάστημα λίγων μηνών δέχθηκε 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ημερησίως. Η ιδέα δεν είναι καινούργια- υπάρχουν και παλαιότερα sites όπως τα Οmegle.com, gettingrandom.com που σας συνδέουν με αγνώστους, αλλά χωρίς κάμερες. Η πρωτοτυπία του Chatroulette είναι ότι ανά πάσα στιγμή βλέπετε τον συνομιλητή σας σαν να μιλάτε μαζί του από εικονοτηλέφωνο ή με βιντεοκλήση.

Δεν απευθύνεται φυσικά σε παιδιά, διότι μπορεί αυτός ο άλλος να είναι διεστραμμένος ή κάποιος που αναζητεί περίεργες εμπειρίες. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτο καθώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε εκ των προτέρων πάνω σε ποιον θα πέσετε. Μπορεί να πρόκειται για συναρπαστικό συνομιλητή ή για… παιδόφιλο. Το Chatroulette επιμένει πάντως ότι απαγορεύει πορνογραφικό υλικό και μπλοκάρει όσους έχουν τέτοιες βλέψεις.

Η συνταγή είναι απλή: δύο κουτιά στην αριστερή πλευρά της οθόνης για τις κάμερες- το ένα με τίτλο «φίλος», το άλλο με τίτλο «εσύ». Στη δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχει χώρος για την ανταλλαγή των μηνυμάτων. Πατώντας το «Ρlay», το παιχνίδι αρχίζει και το Chatroulette σάς συνδέει με όποιον επιλέξει το σύστημα. Αν αυτός δεν σας αρέσει, απλώς πατάτε «Νext» και βλέπετε τον επόμενο.

SOURCE:  ΤΟ ΒΗΜΑ

Επιστροφή στη λίστα ειδήσεων >>>

FREE NEWSLETTERCopyright © 2001-2014 Russian.gr – σχεδόν τα πάντα για κάθε τι ρωσικό στα ελληνικά