Θεσσαλονίκη – Ξεκινούν τον Οκτώβριο τα μαθήματα της Σχολής Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής, του ΙΜΧΑ


Θεσσαλονίκη – Ξεκινούν τον Οκτώβριο τα μαθήματα της Σχολής Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής, του ΙΜΧΑ 11.09.2009 01:51

Θεσσαλονίκη – Ξεκινούν τον Οκτώβριο τα μαθήματα της Σχολής Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής, του ΙΜΧΑ

Στις 5 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα της Σχολής Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής, του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου.

Στη σχολή, με έτος ίδρυσης το 1963, λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων για την αλβανική, την αραβική, τη βουλγαρική, την πολωνική, τη ρουμανική, τη ρωσική, τη σερβική, την τουρκική, την τσεχική γλώσσα και την ελληνική για αλλοδαπούς.

Οι σπουδές διαρκούν δύο χρόνια, σε τέσσερα ανεξάρτητα ακαδημαϊκά εξάμηνα, με απογευματινά μαθήματα, δύο φορές την εβδομάδα. Στη Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών γίνονται δεκτοί φοιτητές και πτυχιούχοι πανεπιστημίου, καθώς και λειτουργοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και γενικότερα άτομα που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους με την εκμάθηση μιας βαλκανικής γλώσσας. Εγγραφές θα γίνονται έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Σχολή, που αποτελεί την πρώτη και μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, λειτουργεί και ως Κέντρο Πιστοποίησης της ρωσικής, σε συνεργασία με το Κρατικό Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας Α.Σ. Πούσκιν της Μόσχας, της τουρκικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας- TΟMER, της βουλγαρικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σόφιας "St. Kliment Ohridski", της σερβικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, της ρουμανικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και της αλβανικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Τιράνων.

Οι σχετικές εξετάσεις πραγματοποιούνται τον Ιούνιο και οι αιτήσεις συμμετοχής σ' αυτές γίνονται δεκτές το Μάιο του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.imxa.gr.

SOURCE:  ΑΠΕ

Επιστροφή στη λίστα ειδήσεων >>>

FREE NEWSLETTERCopyright © 2001-2014 Russian.gr – σχεδόν τα πάντα για κάθε τι ρωσικό στα ελληνικά